30
za, mei

0592 Assen Maatschappij - De vernieuwing van het Veemarktterrein gaat door. Het nieuwe Veemarktplein is gereed en functioneert al volop. In mei hopen de bouwers de start te maken met de bouw van de allereerste woningen van het project Asselyn. Het plan Asselyn komt aan de noordzijde van het Veemarktterrein en omvat 67 gevarieerde stadswoningen.

Lees meer: Bouw Asselyn binnenkort van start

0592 Assen Maatschappij - Het uitgiftepunt van Voedselbank Hart van Drenthe aan de Brunelstraat blijft vanwege de coronamaatregelen tot zeker 1 juni dicht. Om deze situatie op te lossen werken de voedselbank en gemeente Assen samen aan een tijdelijke oplossing. Voor de komende week heeft de gemeente Assen als noodoplossing supermarktbonnen geregeld.

Lees meer: Supermarktbonnen voor Voedselbank Hart van Drenthe

0592 Assen Maatschappij/Kunst/Cultuur – In zijn verhalen over Olivier B. Bommel en Tom Poes portretteerde schrijver en striptekenaar Marten Toonder (1912-2005) met een grote knipoog de Nederlandse samenleving. Het is daarom niet vreemd dat hij zich daarin ook bezighield met het christendom, en in het bijzonder het Hollandse calvinisme maar ook de Bijbel.

Lees meer: ‘Bommel en de Bijbel’ - Lezingdoor Klaas Driebergen
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.